Modulaire trajecten

Als je een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebt, is het niet altijd vanzelfsprekend om direct een re-integratietraject op te starten. Soms is deze stap te groot. Het UWV heeft daarom een soort voortraject ontwikkeld, de Modulaire Re-integratiediensten.

Deze diensten bestaan uit korte modules waarbij ik je kan ondersteunen bij het doorbreken van je sociaal isolement en het bevorderen van je deelname aan de maatschappij. De dienst kan ook ingezet worden om te onderzoek te doen naar je arbeidsmogelijkheden en/of begeleiding naar scholing of opleiding.

De Modulaire Re-integratiediensten van het UWV zijn uitsluitend bedoeld voor mensen met een Wajong, WIA, WW of Ziektewet- uitkering van het UWV ontvangen. De arbeidsdeskundige van het UWV kan aangeven of je hiervoor in aanmerking komt.

Soorten modules:

 • Module Participatie interventie

  Deze module is voor mensen die geïsoleerd leven en nauwelijks contact hebben met andere mensen. Het doel is om weer stappen buiten te gaan zetten in de vorm van samen boodschappen te doen of familie bezoeken. Ik kan als het nodig is hulpverlening inschakelen.

 • Module Bevorderen maatschappelijke deelname

  Voor mensen die al wat sociale contact hebben maar werken nog een stap te ver is. Het doel is om regelmatig deel te nemen aan activiteiten buiten de deur. Dat kan een dagbesteding zijn maar ook een aantal uren vrijwilligerswerk. Samen sporten of het uitoefenen van een gezamenlijke hobby behoort tot de mogelijkheden.

 • Module Praktijkassessment

  Als je voor een langere tijd niet hebt gewerkt, door bijvoorbeeld een ziekte of beperking is het een grote stap om weer aan het werk te gaan. De module Praktijkassessment is voor mensen die niet precies weten welke positie men heeft tot de arbeidsmarkt en welke beroepen bij je passen. Ik kijk samen met jou naar je werkinteresses en indien nodig zetten we een beroepskeuze/ interessetest in. Na deze module kan men met toestemming van het UWV een vervolgtraject starten om de stap naar werk makkelijker te maken.

 • Module Begeleiding bij scholing

  Om een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen kan het nodig zijn om een opleiding te starten. Dit kan knap lastig zijn. Ik zoek samen met jou naar de juiste opleiding die aansluit bij je leerstijl en jouw persoonlijkheid. Ik zorg ervoor dat jij de regie neemt over je studie en indien nodig onderhoudt ik het contact met de onderwijsinstelling.