Werkwijze

Wanneer je geholpen wilt worden naar een leuke baan of behoefte heeft aan Jobcoaching dan kun je bij Instapwerk altijd terecht voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Wil je verder geholpen worden met de keuze van scholing of loop je vast met bijvoorbeeld de theorie van je taxi pas dan kijk ik graag hoe ik je kan helpen.

Ik kom graag in gesprek met werkgevers die op zoek zijn naar een passende oplossing of ondersteuning voor hun medewerker

Intake en plan van aanpak

Zodra je besloten hebt om te starten met een traject bij Instapwerk zal ik een intake gesprek inplannen. Tijdens dit gesprek wil ik in kaart brengen wie je bent, wat je graag wilt bereiken, welke belemmeringen eventueel een rol kunnen spelen, maar nog belangrijker welke talenten je hebt en wat het einddoel van het traject moet worden en wanneer dat voor je geslaagd is.

Na het intakegesprek ga ik een plan van aanpak opstellen. Dat kan een re-integratie of Jobcoach plan zijn waarin ik beschrijf hoe het traject moet worden om aan te sluiten bij de wensen en eisen. Ik beschrijf hoe we het gaan aanpakken en welke middelen er moeten worden ingezet om het doel te bereiken.

Dit plan nemen we samen door en zal goed gekeurd moeten worden door de opdrachtgever. Dit kan het UWV, Gemeente of de werkgever zijn.

Als de goedkeuring binnen is kunnen we starten met het traject. De meeste trajecten duren 6 maanden.

Re-integratieplan

De invulling van een re-integratietraject kan onder andere bestaan uit het direct vinden van een passende baan. Ook kan dit vooraf gegaan worden gegaan met een arbeidstraining, leer-werkplek, stage, beroepenoriëntatie, sollicitatietraining, jobfinding en Jobcoaching.