Modulaire trajecten

Als je een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebt, is het niet altijd vanzelfsprekend om direct een re-integratietraject op te starten. Soms is deze stap te groot. Het UWV heeft daarom een soort voortraject ontwikkeld, de Modulaire Re-integratiediensten.

Deze diensten bestaan uit korte modules waarbij ik je kan ondersteunen bij het doorbreken van je sociaal isolement en het bevorderen van je deelname aan de maatschappij. De dienst kan ook ingezet worden om te onderzoek te doen naar je arbeidsmogelijkheden en/of begeleiding naar scholing of opleiding.

De Modulaire Re-integratiediensten van het UWV zijn uitsluitend bedoeld voor mensen met een Wajong, WIA, WW of Ziektewet- uitkering van het UWV ontvangen. De arbeidsdeskundige van het UWV kan aangeven of je hiervoor in aanmerking komt.

Soorten modules:

 • Module Participatie interventie

  Deze module is voor mensen die geïsoleerd leven en nauwelijks contact hebben met andere mensen. Het doel is om weer stappen buiten te gaan zetten in de vorm van samen boodschappen te doen of familie bezoeken. Ik kan als het nodig is hulpverlening inschakelen.

 • Module Bevorderen maatschappelijke deelname

  Voor mensen die al wat sociale contact hebben maar werken nog een stap te ver is. Het doel is om regelmatig deel te nemen aan activiteiten buiten de deur. Dat kan een dagbesteding zijn maar ook een aantal uren vrijwilligerswerk. Samen sporten of het uitoefenen van een gezamenlijke hobby behoort tot de mogelijkheden.

 • Module Praktijkassessment

  Als je voor een langere tijd niet hebt gewerkt, door bijvoorbeeld een ziekte of beperking is het een grote stap om weer aan het werk te gaan. De module Praktijkassessment is voor mensen die niet precies weten welke positie men heeft tot de arbeidsmarkt en welke beroepen bij je passen. Ik kijk samen met jou naar je werkinteresses en indien nodig zetten we een beroepskeuze/ interessetest in. Na deze module kan men met toestemming van het UWV een vervolgtraject starten om de stap naar werk makkelijker te maken.

 • Module Begeleiding bij scholing

  Om een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen kan het nodig zijn om een opleiding te starten. Dit kan knap lastig zijn. Ik zoek samen met jou naar de juiste opleiding die aansluit bij je leerstijl en jouw persoonlijkheid. Ik zorg ervoor dat jij de regie neemt over je studie en indien nodig onderhoudt ik het contact met de onderwijsinstelling.

Werkfit traject

Wanneer je al een lange tijd niet aan het werk geweest bent of je bent nog zoekende waar jij je kwaliteiten en vaardigheden kan inzetten is een WerkFit traject de juiste keuze. Een betaalde baan is dan nog net een stap te ver. Een WerkFit traject is altijd op maat. Ik help je met het onderzoeken naar de 3 kerncompetenties.

 • Versterken van je werknemersvaardigheden

  Misschien heb je problemen met je arbeidsritme omdat je al lang uit het arbeidsproces bent. Lukt het samenwerken met collega’s nog niet goed of is om op tijd om hulp vragen moeilijk voor je? Dan gaan we werken aan die vaardigheden die vereist zijn op de werkplek

 • In beeld brengen van je arbeidsmarktpositie

  Mogelijkheden, vaardigheden en je kwaliteiten worden in kaart gebracht. Er is aandacht voor je interesses. Een beroepskeuze/ interessetest kan een hulpmiddel zijn. Het inzetten van een snuffelstage geeft jou inzicht waar jouw kansen liggen op de arbeidsmarkt.

 • Het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit

  Hoe kun je je kwaliteiten het beste inzetten op je werk? We besteden, als dat nodig is, aandacht aan het vergroten van je zelfvertrouwen, hulp vragen, accepteren van je beperking, voor je zelf opkomen en het aangeven van je grenzen.

Naar Werk traject

Dit traject wordt ingezet wanneer je ondersteuning nodig hebt bij het zoeken naar een baan. Ik kijk naar je kwaliteiten en vaardigheden en maak een persoonlijk profiel van je op. Hierin staat op welke gebieden je hulp en ondersteuning nodig hebt en welke branche we gaan zoeken. Het opstellen van een CV en oefenen van sollicitatie gesprekken kan een onderdeel zijn van een Naar Werk traject. Een Naar Werk traject is te allen tijde een samenwerking tussen jou en de Jobcoach.

Wanneer een baan gevonden is kan gebruikt worden gemaakt van een proefplaatsing. Als deze succesvol verloopt kunnen we eventueel Jobcoaching aanvragen. Zo kun jij prima je werk doen en krijg je de ondersteuning die nodig is.

Jobcoaching

Het kan zijn dat je door omstandigheden hulp nodig bij het vinden en te houden van een passende baan. Zit je bijvoorbeeld in de ziektewet, sta je in het doelgroepen register, heb je een arbeidsbeperking, heb je Wajong-uitkering of bijstand? Dan kan ik je helpen bij het vinden van oplossingen zodat je je werk zo goed mogelijk kunt blijven doen. En praten over de problemen waar je tegen aan kan lopen op de werkvloer of het vinden van een baan.

Ik stel samen met jou de doelen op die moeten worden behaald. Bij het vinden van een baan geeft ik je ondersteuning en gaan we samen in gesprek met de nieuwe werkgever. Ik beantwoord al je vragen en help je knelpunten oplossen. Het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig aan de slag kunt.